Vaniljcupcakes
Dessa klassiska vaniljmuffins är mjuka och fluffiga med fyllig vaniljsmak.De passar perfekt för alla tillfällen, från födelsedagskalas till fikastunder med vänner. De toppas med en len och krämig färskostfrosting som bjuder på en perfekt balans mellan sött och syrligt. Oavsett om du är nybörjare i köket eller en erfaren hemmabagare så är det här ett enkelt recept som garanterar resultat i bageriklass varje gång. Lätta, saftiga och toppade med en virvel av krämig godhet, de här cupcakesen kommer garanterat att imponera!

Detaljer
- 60 min
- 12
- Cupcakes
Ingredienser
- •2 st Ägg
- •180 g Socker
- •3 tsk Vaniljpulver
- •150 g Smör
- •1 dl Mjölk
- •180 g Mjöl
- •2 tsk Bakpulver
- •300 g Färskost
- •1,5 dl Grädde
- •3 msk Florsocker
- • Jordgubbar
Instruktioner
Muffins:
- Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver (2 tsk) tills det blir ljust och fluffigt.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och ta kastrullen från värmen. Ställ åt sidan och låt blandningen svalna något.
- Sikta ihop mjöl och bakpulver i en separat skål för att säkerställa en jämn blandning.
- Tillsätt smör- och mjölkblandningen samt mjölblandningen till äggsmeten och vispa försiktigt till en jämn smet.
- Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter, eller tills de är gyllene och genomgräddade.
Frostingen:
- Vispa färskosten, florsockret och vaniljpulvret (1 tsk) tills blandningen är jämn och klumpfri.
- Tillsätt grädden och vispa tills du får en jämn och stabil frosting.
- Spritsa frostingen på muffinsen när de har svalnat och toppa med färska jordgubbar.