Ungsbakade Frukter
När höstkylan smyger sig på finns det inget jag längtar mer efter än en skål med mjuka och varma frukter tillsammans med söta bär och en kula vaniljglass. Doften av vanilj och kardemumma sprider sig i hela köket och gör luften nästan lika ljuvlig som smaken. Frukten blir mjuk och lätt karamelliserad och den svala glassen lyfter fram alla smaker på bästa sätt. Enkla ingredienser som tillsammans blir till något alldeles speciellt.

Detaljer
- 60 min
- 10
- Sött men Enkelt
Ingredienser
- •2 st Äpplen
- •2 st Persikor
- •2 dl Hallon
- •1 dl Blåbär
- •2 dl Jordgubbar
- •2 dl Björnbär
- •4 msk Honung
- •2 tsk Kardemumma
- •1 tsk Vaniljpulver
- • Vaniljglass
- • Hackade nötter
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Förbered frukten: Skala och skiva äpplen och persikor. Dela jordgubbarna och låt de andra bären vara hela. Lägg sedan all frukt i en stor ugnsform.
- I en liten skål, kombinera honung, kardemumma och vaniljpulver. Ringla blandningen jämnt över frukten och vänd försiktigt så att all frukt täcks.
- Baka i 20–25 minuter eller tills äpplena och persikorna är mjuka och bären mjuka.
- Servera varm med en kula vaniljglass och ett strössel av hackade nötter ovanpå.