MFAMY FIKA ADDICTION
← Tillbaka till recept

Morotscupcakes

Saftiga morotscupcakes med len färskostfrosting, en tidlös favorit

Morotscupcakes är en klassiker som aldrig går ur tiden. Kombinationen av saftiga, kryddiga muffins och krämig färskostfrosting är helt enkelt svårslagen. De finrivna morötterna gör bakverken extra saftiga, medan smaker som kanel, kardemumma och muskot ger en varm och hemtrevlig känsla. Perfekt året runt, men särskilt uppskattat under höst och vinter.

Dessa cupcakes passar lika bra till fika som till fest. De är enkla att baka men smakar som om de kommer direkt från ett konditori. Dekorera med valnötter och små marsipanmorötter för en söt och personlig touch.

I det här inlägget delar jag med mig av mitt bästa recept, ett som alltid får gästerna att fråga om en till!

Morotscupcakes

Detaljer

90 min
12
Cupcakes

Ingredienser

  • 240 g Mjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 tsk Muskot
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Salt
  • 2 st Ägg
  • 1 tsk Vaniljpuvler
  • 135 g Socker
  • 40 g Muscovadosocker
  • 1,5 dl Olja
  • 200 g Finrivna morötter
  • 200 g Färskost
  • 75 g Rumstempererat smör
  • 240 g Florsocker
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 dl Hackade valnötter
  • 100 g Marsipan

Instruktioner

Muffins

  1. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, muskotnöt, kardemumma, vaniljsocker och salt) i en skål. Sikta gärna ingredienserna.
  2. Vispa ägg, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker poröst i en annan skål.
  3. Rör därefter ner olja, finrivna morötter och de torra ingredienserna i äggsmeten. Blanda till en jämn smet.
  4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 150 °C.
  5. Låt muffinsen svalna helt innan du lägger på eventuell frosting eller garnering.

Frosting

  1. Vispa färskosten och smöret mjukt.
  2. Tillsätt florsocker och citronsaft, vispa till en slät och fluffig kräm.
  3. Ställ in i kylen tills du ska dekorera muffinsen.

Dekorera

  1. Spritsa frosting på muffinsen och tyck försiktigt fast hackade valnötter på sidorna.
  2. Toppa med små marsipanmorötter (valfritt).