MFAMY FIKA ADDICTION
← Tillbaka till recept

Chokladbollssnittar

Dessa rika, sockerfria chokladgodisar rullas traditionellt till bollar, men här pressas de istället ihop till en rulle med en krämig mjölkchokladkärna och skärs i perfekta små bitar. Enkla att göra och fulla av intensiv chokladsmak. Perfekta att servera på fest eller som ett snabbt och gott snacks. Resultatet blir lena, läckra bitar i smidiga, skivbara portioner!

Chokladbollssnittar

Detaljer

40 min
16
Små godsaker

Ingredienser

  • 175 g Smör
  • 1,5 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 dl Kakao
  • 5 dl Fiberhavregryn
  • 3 msk Rumsvarmt bryggkaffe
  • 1 dl Kokos
  • 50 g Mjölkchoklad
  • 10 g Vit choklad

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser förutom kokos och mjölkchoklad.
  2. Dela smeten i två delar och rulla ut dem till längder. Tips: Om smeten är för kladdig efter att du blandat den med händerna, ställ den i kylskåpet i 10-15 minuter så att smöret stelnar något.
  3. Rulla längderna i kokos. Gör en grop längs hela ovansidan (t.ex. med ett metallsugrör) och platta sedan till dem lite med handen.
  4. Smält mjölkchokladen och fyll gropen. Dekorera gärna med smält vit choklad för en fin finish.
  5. Ställ in längderna i kylskåpet i cirka 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär i snittar.