Chokladbollssnittar
Dessa rika, sockerfria chokladgodisar rullas traditionellt till bollar, men här pressas de istället ihop till en rulle med en krämig mjölkchokladkärna och skärs i perfekta små bitar. Enkla att göra och fulla av intensiv chokladsmak. Perfekta att servera på fest eller som ett snabbt och gott snacks. Resultatet blir lena, läckra bitar i smidiga, skivbara portioner!

Detaljer
- 40 min
- 16
- Små godsaker
Ingredienser
- •175 g Smör
- •1,5 dl Socker
- •1 tsk Vaniljpulver
- •0,5 dl Kakao
- •5 dl Fiberhavregryn
- •3 msk Rumsvarmt bryggkaffe
- •1 dl Kokos
- •50 g Mjölkchoklad
- •10 g Vit choklad
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser förutom kokos och mjölkchoklad.
- Dela smeten i två delar och rulla ut dem till längder. Tips: Om smeten är för kladdig efter att du blandat den med händerna, ställ den i kylskåpet i 10-15 minuter så att smöret stelnar något.
- Rulla längderna i kokos. Gör en grop längs hela ovansidan (t.ex. med ett metallsugrör) och platta sedan till dem lite med handen.
- Smält mjölkchokladen och fyll gropen. Dekorera gärna med smält vit choklad för en fin finish.
- Ställ in längderna i kylskåpet i cirka 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär i snittar.