Biscoff Kaka
En riktigt saftig och mjuk kaka med virvlad Biscoff-kräm i smeten och en krämig färskostfrosting med smak av Biscoff. Det här är verkligen en kaka som har allt, den ser lyxig ut, smakar underbart och är dessutom enkel att baka.
Kombinationen av den mjuka kakan, den lena frostingen och det lilla extra från krossade Biscoff-kakor på toppen gör varje tugga till en riktig njutning. Det här är ett bakverk som passar lika bra till helgens fikastund som till födelsedagskalas eller när du bara vill överraska någon med något hembakat och gott. En riktig favorit här hemma och jag hoppas den blir det hos dig också!

Detaljer
- 120 min
- 10
- Tårtor
Ingredienser
- •150 g Smör
- •0,5 dl Mjölk
- •2 st Ägg
- •75 g Farinsocker
- •45 g Socker
- •2 tsk Vaniljpulver
- •180 g Mjöl
- •2 tsk Bakpulver
- •1 tsk Salt
- •5 msk Biscoff
- •200 g Färskost
- •30 g Florsocker
- •2 dl Grädde
- •5 st Lotus kakor (Valfritt)
Instruktioner
Kakan
- Smält smöret på medelvärme och ställ det åt sidan. Tillsätt mjölken i det smälta smöret så att blandningen svalnar något.
- Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljpulver (1 tsk) poröst. I en separat skål blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta gärna ingredienserna.
- Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form (jag använde en form på 18 cm i diameter). Klicka ut Biscoff (2 msk) på ytan och dra runt med en kniv för att skapa ett virvlat mönster. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
- Låt kakan svalna innan du dekorerar den med frosting.
Frosting
- Vispa färskost, florsocker, Biscoff (3 msk) och vaniljpulver (1 tsk) tills smeten är helt slät och fri från klumpar, sikta gärna florsockret för ett jämnare resultat.
- Häll sedan i grädden och vispa tills du får en fast och len frosting.
- Dekorera kakan med frostingen när den har svalnat helt. Toppa gärna med krossade eller hela Biscoff-kakor, så mycket eller lite du vill efter eget tycke.